A.P.I.H.

Groningen

NBB clubsite Apih
Wie of wat is Bridgeclub APIH?
APIH is in 1973 opgericht als een studentenbridgeclub en heeft op dit moment meer dan honderd leden. Vroeger liep het aantal bridgende studenten terug, maar de jonge, losse en ongedwongen sfeer is altijd gebleven. En inmiddels werft APIH weer actief studenten via twee gratis cursussen per jaar. APIH blijft hiermee met (steeds meer) afstand de jongste club van het noorden.
Waarom APIH?
Bij de meeste bridgeclubs is er een opkomstplicht en wordt er in diverse "lijntjes" gespeeld. Bij APIH staat op de clubavond gezelligheid voorop: er is geen opkomstplicht en er zijn geen aparte lijnen. Het is juist de bedoeling dat de minder ervaren spelers regelmatig tegen hun meer ervaren broeders en zusters spelen. Deze kunnen dan op een normale manier uitleggen waar er nog wat verbeterd kan worden. Zo hebben we het immers allemaal moeten leren!

Bij APIH zie je niets van het stoffige denksportimago. Tijdens de clubavond hebben we goede muziek op de achtergrond en blijft de tap niet ongebruikt. Bovendien hebben we naast de gewone clubavonden, waarop we afwisselend butleren, paren en viertallen, af en toe bijzondere clubavonden waarop we grappige bridgevarianten spelen, zoals speedbutler (8 spellen per half uur) of sinterklaasbridge (elke tafel andere regels, zoals tegen de klok in spelen).

Lijkt APIH jou een leuke club? Kom dan eens langs op de clubavond! Je kunt gewoon een (paar) avondje(s) meedoen om te kijken of het een geschikte club voor jou is, dat is geen enkel probleem. Sterker nog: dat juichen we toe!
Activiteiten
Voor veel bridgers is APIH bekend vanwege de APIH-Cafédrive: de oudste en enige echte bridgekroegentocht van Nederland, waaraan jaarlijks zo’n 500 man meedoet.

Dit is zeker niet onze enige activiteit; we doen ook aan:
  • 'zomerzwerfbridge', waarbij je in de zomer elke donderdag in een andere kroeg speelt – sinds jaar en dag de best bezochte zomerdrive van Groningen;
  • het fantastisch hilarische 'verkleedviertallen'; voor foto’s klik hier;
  • het jaarlijkse APIH-weekend: met zijn allen naar een kampeerboerderij om allerlei spelletjes te doen. Sinds een paar jaar wordt de vrijdag steevast geopend met een pubquiz met random ingedeelde teams. Verder wordt er tot in de vroege uurtjes gebridged, geschaakt, een ander spel gespeeld, of gewoon laveloos op de bank gehangen;
  • een jaarlijkse clash tegen onze twee bevriende studentenclubs, BC Dombo uit Utrecht en US Uil uit Amsterdam;
  • externe districts- of landelijke competities, voor de fanatiekelingen onder onze leden.
Ga voor meer informatie over deze activiteiten of over APIH naar onze website, www.apih.nl.

Published on  October 7th, 2021