B.C. Theseus

Tilburg

NBB clubsite Theseus


Start studentencursus op 1 april 2022!
Meer informatie op de Theseus clubsite.

In een heel hoog tempo gaan we in 9 lessen door de beginselen van het bridge heen. Vanaf les 3 kan je zelfs al met de clubavond meespelen!

Bridge is het leukste en meest diepgaande kaartspel ter wereld. Een ideale combinatie van de diepgang van schaken, de snelheid van poker en de gezelligheid van bordspellen. Een spel waar je niet jong genoeg mee kunt beginnen!Bridgeclub Theseus is ontstaan uit het studentenverenigingsleven en is binnen Tilburg dé bridgeclub waar jong en oud elkaar ontmoeten. In een informele sfeer wordt er op drie clubavonden in de week een kaartje gelegd. Het ongedwongen karakter van de club komt op verschillende manieren tot uitdrukking:
  • Er is geen opkomstplicht. Ieder paar dat zich op een clubavond voor 20.00 bij de inschrijftafel meldt, speelt die avond mee.
  • We spelen niet in lijntjes. Iedereen krijgt de kans om tegen iedereen te spelen, of je nou Tweede Klasse of Meesterklasse speelt.
  • De speelavonden verlopen vrij losjes. We draaien een lekker muziekje op de achtergrond en als een beginnerspaar eens wat meer tijd nodig heeft voor een ronde, dan maakt niemand daar een probleem van.
  • Een belangrijk element van bridge bij Theseus is Ruiten 7. Maak je de laatste slag met deze kaart en scoor je plus op het spel, dan krijg je van je maat een biertje. Of, als je het juiste moment uitkiest, twee biertjes van de club.
Clubavonden
De clubavonden zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag en beginnen telkens om 20.00. De speellocatie is Denksportcentrum Theseus, Bredaseweg 167. Op dinsdag en vrijdag hanteren we de matchpointtelling ("paren") en op donderdag cross-imps ("viertallen"). We spelen bijna altijd zes ronden van vier spellen, met tussendoor twee rookpauzes, waarmee de eindtijd rond 23.30 ligt.
Activiteiten
Naast de bijna 160 clubavonden per jaar organiseert B.C. Theseus ook andere activiteiten. In het pinksterweekend is het jaarlijkse Theseustoernooi, een tweedaags parentoernooi. Ook zijn er door het jaar heen een aantal bijzondere drives, zoals de bokbierdrive, de kerstdrive en de kampioenendrive. Ook extern is Theseus heel actief. Ieder seizoen neemt een groot aantal viertallen namens de club deel aan de competitie, variërend van Eerste Divisie tot en met Tweede Klasse.
Studenten
Theseus is laagdrempelig voor studenten die willen leren bridgen. Beginnende bridgers zijn van harte welkom om een sprong in het diepe te wagen en na de eerste les al mee te spelen op een clubavond. Cursussen voor beginners of iets gevorderde spelers worden bij tijd en wijle aangeboden door Carla Arnolds – in 2014 Europees Kampioen bij de dames.
Cursus
Bij Theseus wordt zo nu en dan een studentenbridgecursus georganiseerd. Deze is bedoeld voor beginners en iets gevorderde spelers, waarbij we het begrip "student" ruim interpreteren. Aansluitend op de cursusavond is er de mogelijkheid om, eventueel gekoppeld aan een meer ervaren speler, deel te nemen aan de reguliere clubavond. Voor meer informatie, mail .


Voor meer informatie, zie onze website op www.nbbclubsites.nl

Published on  March 14th, 2022