Nijmegen


studentenbridge.net

Sinds 2010 is er Studentenbridge Nijmegen. Dit initiatief is gestart door George Dragt en Jan van de Berghe namens BBN en Maarten Witpaard namens Tempo. BBN en Tempo zijn twee bridgeclubs die bridgen onder studenten en jongeren willen bevorderen en hopen op aanwas van studenten.
Clubavond?
Onze locatie was eerst een bruin café, maar we zijn later verhuisd naar het Bridgehuis. Op donderdagavond kan er vanaf 19.30 vrij gespeeld worden. Soms doen we viertallen. Er is vrije inloop. Iedere student laten we zo snel mogelijk ergens spelen. George, Jan en Maarten vullen de eventuele lege plekken aan tafel op. Het maakt ons niet zoveel uit of je nou echt student bent. We hebben ook een paar jongeren en soms is iemand wat ouder. Als het jeugdige er maar vanaf straalt!

In de loop van de drie jaar hebben we een flinke ploeg enthousiaste studenten voortgebracht, waarvan een deel ook op de clubs te vinden is. Afgelopen jaar heeft BBN een studententeam in de tweede divisie gehad dat zich heeft gehandhaafd en de leden van dit team zijn nu geselecteerd voor de juniorenselectie.
Cursus
In plaats van cursussen organiseren wij individuele, gerichte uitlegsessies (of soms in kleine groepjes). Aanmelden is simpel: je hoeft ons alleen te mailen en te zeggen wanneer het je uitkomt. Ideaal is de donderdagavond vanaf 19.30 uur, want dan is ook de clubavond. Kun je niet op donderdag, dan kun je ook een afspraak maken voor een ander tijdstip.

Tijdens de lessen leggen we je kort en bondig de basis van het bridgen uit. Dit doen we in ongeveer twee sessies van 1 à 2 uur. Daarna kun je meespelen met andere studenten. Hierbij blijven je aanwijzingen geven en van tijd tot tijd behandelen we nog wat theorie. Zo kun je al snel meedoen, zonder dat je in het diepe wordt gegooid.
Meer weten?
Ga naar onze site: www.studentenbridge.net.

Published on  November 20th, 2020