Leiden


studentenbridgeleiden.nl

Studentenbridge Leiden wil het bridgen onder de Leidse studenten stimuleren. Onze missie is: elke studentenvereniging zijn eigen bridgeclub!
Waarom? Omdat wij zelf ervaren hoe boeiend en uitdagend "een potje kaarten" kan zijn.
Een spel...
...waarbij je niet volledig overgeleverd bent aan de toevallige kaartverdeling, maar in ieder spel altijd gelijke kansen hebt.
...waarbij je in tien minuten het verschil maakt tussen het winnen of verliezen. En gaat het mis, dan heb je in de volgende tien minuten weer een kans.
...waarbij je met een partner speelt. Die samenwerking is essentieel in het spel en maakt het tot een echte teamsport.
...waarbij je de tegenstanders eruit kunt bluffen. Maar wel moet oppassen dat zij dat doorhebben en er met de buit vandoor gaan.
...waarbij je tot slot – laten we er niet omheen draaien – ook nog eens gewoon een biertje kunt drinken!

We geven een kickstartcursus van drie lessen op de verschillende studie- en studentenverenigingen, waarna het geheel afgesloten wordt met het Leids Studenten Kampioenschap. De winnaars gaan ervandoor met een geldprijs en ook is er een wisselbokaal voor de beste vereniging: de helden van de vereniging!

Tijd voor de volgende stap: een bridgeclub op de deelnemende verenigingen. Zorg jij ervoor dat je straks niet langs de kant zit toe te kijken als anderen van hun kruk rollen om de biedingen van de tegenpartij? Schrijf je dan in en laat je vrienden zien wat voor een inzicht jij hebt!

Als je het virus te pakken hebt, dan kun je door naar bridgevereniging PAS: Pelikaanhof All Stars. PAS is zelf van oorsprong een studentenbridgevereniging; oma voelt zich er niet echt thuis. Van de cursisten van vorig jaar zijn er acht bij PAS gaan spelen. Daar balen ze er overigens best wel eens van dat die jonge gastjes al na een paar lesjes zo goed blijken te zijn en met de punten naar huis gaan... Word jij onze nieuwe aanwinst?

Kijk voor meer informatie op onze website: www.studentenbridgeleiden.nl.

Published on  November 20th, 2020