J.B.V. US Uil

Amsterdam

usuil.nl

Over US Uil
Jongeren Bridgevereniging US Uil is ontstaan uit een fusie van de twee grote studentenbridgeclubs die Amsterdam rijk was: US en SchoppenUil. Gezamenlijk spelen we nu al enkele jaren op de dinsdagavond in bridgecentrum Het Witte Huis in Amsterdam. Hoewel we nog steeds jong van geest zijn en de jongste gemiddelde leeftijd van alle Amsterdamse bridgeclubs hebben, zijn we geen echte studentenvereniging meer: iedereen met een jeugdige geest kan lid worden.

US Uil heeft zo'n 70 leden. Een aantal van hen is ooit als beginner ingestapt bij US of SchoppenUil en behoort nu tot de (inter)nationale top. Het grootste deel van de leden speelt wedstrijdbridge op een wat bescheidener niveau, of heeft dat jarenlang gedaan. Ook zijn er leden die alleen recreatief spelen. Al met al is het niveau op de clubavond zeer gemĂȘleerd. Of je nu heel goed kunt bridgen of gewoon gezellig een kaartje wilt leggen en een drankje drinken, wie zich jong voelt zal zich snel bij ons thuis voelen.
Activiteiten
Naast de reguliere clubavond organiseren we voor alle leden en vrienden ook ieder jaar enkele feestelijke drives, zoals de Sinterklaasdrive, de Nieuwjaarsdrive, de Paasdrive en de Generatiekloofdrive. Verder staat de clubavond gedurende de zomermaanden in het teken van de open zomerdrives.

Indien er genoeg animo is, organiseert de club ook beginnerscursussen en cursussen voor (licht) gevorderden. Ga voor meer info naar www.usuil.nl.
Interesse?
Wil je een keer langskomen om de sfeer te proeven? Loop gerust eens binnen op de dinsdagavond. De clubavond staat open voor niet-leden en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Wil je lid of vriend worden, neem dan even contact met ons op.

Hopelijk tot ziens op de club!

Published on  June 2nd, 2021